Haz

Okulumuzda dersler 07.06.2021 Tarihinden itibaren Pazartesi ve Salı günleri yüz yüze ,diğer günlerde ise online olarak devam edecektir.

Derslerimiz saat 09.00 da başlayacaktır.

Öğrencilerimiz okula gelirken ve okul içerisinde mutlaka sosyal mesafe vede hijyen kurallarına azami olarak dikkat edeceklerdir.

Öğrencilerimizin okul binasına girişte HES kodlarını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Salgın nedeniyle okulumuza ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

DERS PROGRAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

1-Öğrenciler sınav saatinden 20 dakika önce okul binasına alınacaktır.Öğrencilerin bu saatleri dikkate alarak okula gelmeleri gerekmektedir.Bu saatten önce okula giriş yapılmayacaktır.

2-Öğrencilerimiz  sınavlara okul forması ile gelebileceklerdir.

3-Okul binasına maskesiz giriş yapılmayacaktır.

4-Sınav öncesinde,sırasında ve sonrasında mutlaka MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına uyulacaktır.

5-Sınav esnasında cep telefonları kapalı tutulacak ve öncesinde toplanacaktır.

6-Sınav esnasında kalem,silgi,kalemtraş vb. araç gereç alışverişi kesinlikle yasaktır.

7-Bütün sınavlarda her öğrenci kendisi için belirlenmiş olan sırada oturacaktır.

8-Sınav esnasında su haricinde yiyecek, içecek bulundurulması ve tüketilmesi yasaktır.

9-Okul bahçe ve binasına salgın nedeniyle öğrencilerimiz haricinde kimse alınmayacaktır.

May

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de "gençlik" kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O'nun şu sözü çok anlamlıdır:"Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir."

102.yılında Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyoruz...

May

Okulumuz Aziz Sancar Anadolu Lisesi olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Yasemin KATIRCI'nın ve 10.sınıf öğrencilerimizin katılımı ile Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu ile kuruculuğunu yaptığı "TÜKETEN İNSANDAN ÜRETEN İNSANA - FROM CONSUMING HUMAN TO PRODUCING HUMAN" isimli eTwinning projemiz Nisan ayı itibariyle  başlamıştır. Projemiz, ülkemizin 3 farklı bölgesinden öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu 7 ekip ve 1 misafir yabancı ekibin katılımıyla gerçekleşecektir. Yabancı ekibin katılımıyla çalışmamız uluslararası boyutlara taşınmıştır.  Projemiz, müfredatla uyumlu olarak 12 -15 yaşlarındaki öğrencilere üretme becerisi kazandırmak için hazırlanmıştır. Projemizin amacı dönüşen dünya düzeninde tüketmeye alışan çocukların uygulamada üretebilecek kapasiteye gelmeleri ve  bu bilinci kazanarak hayatlarında bir disiplin inşa etmelerini sağlamaktır. Projemiz ile öğrencilerimizin çevresine karşı duyarlı, araştıran, üreten, çözüm odaklı düşünen, farkındalığı yüksek ve 21.yy becerilerine sahip bireyler olmaları hedeflenmektedir. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz; işbirliği içinde çalışma, sorumluluk alma, başka il ve ülkelerden yaşıtlarıyla tanışma, iletişim kurma, yeni tecrübeler edinme ve çeşitli WEB 2.0 araçlarını kullanarak sanatsal yönlerine de katkı sağlama fırsatı yakalamış olacaklardır. Ayrıca çalışmalarını gerçekleştirirken teknolojiyi amacına ve güvenlik kurallarına uygun kullanmaları gerektiği konusunda bilinçleneceklerdir. Projemizde çalışan öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.