Veli Akademileri Mayıs Ayı Programı tüm velilerimiz davetlidir

May

Okulumuz Öğretmeni Yasemin KATIRCI'nın yürüttüğü "Tüketen İnsandan Üreten İnsana-From Cosuming Human to Producing Human" adlı  eTwinning projesi kapsamında Gökben Yılmaz Turgut'un  Dijital Dünyada Güvenlik adlı söyleşisi yapılacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimiz davetlidir.

May

Mesleki eğitim, Fen Liseleri ve Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) yapılan fikrî mülkiyet çalışmaları ile 2021 yılında 2 bin 291 patent başvurusu yapıldı. İlk dört ayda elde edilen başarıya bakıldığında gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "Fikrî mülkiyet ve sınai haklarla ilgili ortaöğretim kurumlarımızda ve Bakanlığımızda oldukça güçlü bir deneyim ve kültür oluştu. Bu yıl yaptığımız başvurulardan 182 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldı. 2021 yılında önümüze koyduğumuz hedefe de kolaylıkla ulaşacağımıza inanıyorum." dedi

Mrt

Erasmus + projemiz "Erasmus TV International" kapsamındaki 16.03.2021 tarihli 12.00-14.00 saatleri arasındaki üçüncü etkinlik ev sahibi Polonya'nın ülkeleri ve okullarinı tanıttıkları etkinlik ile başlamış, öğrencilerin Polonya hakkında merak ettiklerini Polonya'lı öğrencilere sordukları etkinlikle devam etmiş, tüm öğrencilerin kendilerini Polonya'nın ünlü yerlerinde gösterek hazırladıkları  fotoğrafları paylaşmaları ile son bulmuştur. Katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Erasmus+ projemiz Erasmus TV International'in 15/03/2021 tarihinde 12:00-14:00 saatleri arasindaki ikinci etkinlik günü, öğrencilerin kendilerini ve okullarini tanitma sunumlariyla başlayıp kültürlerine özgü objeleri tanıtmalariyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Katilim gösteren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

1-Öğrenciler sınav saatinden 20 dakika önce okul binasına alınacaktır.Öğrencilerin bu saatleri dikkate alarak okula gelmeleri gerekmektedir.Bu saatten önce okula giriş yapılmayacaktır.

2-Öğrencilerimiz  sınavlara okul forması ile gelebileceklerdir.

3-Okul binasına maskesiz giriş yapılmayacaktır.

4-Sınav öncesinde,sırasında ve sonrasında mutlaka MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına uyulacaktır.

5-Sınav esnasında cep telefonları kapalı tutulacak ve öncesinde toplanacaktır.

6-Sınav esnasında kalem,silgi,kalemtraş vb. araç gereç alışverişi kesinlikle yasaktır.

7-Bütün sınavlarda her öğrenci kendisi için belirlenmiş olan sırada oturacaktır.

8-Sınav esnasında su haricinde yiyecek, içecek bulundurulması ve tüketilmesi yasaktır.

9-Okul bahçe ve binasına salgın nedeniyle öğrencilerimiz haricinde kimse alınmayacaktır.

Mrt

'ERASMUS TV INTERNATIONAL' adli projemizin Polonya ayağının ilk online etkinliği olan 'Kahoot Challange' 09/03/2021 tarihinde saat 18:00'da 16 öğrenci ve 3 öğretmenimizin katilimiyla Zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. Canli olarak etkinliğe katılamayan öğrencilerimiz de daha sonra paylaşacagımiz link veya Game Pin'i kullanarak etkinliği yapabileceklerdir.  Hem eğlenip hem de ortak ülkelerimizin kültürlerini daha yakından tanimaya ne dersiniz?

Mrt

'Erasmus TV International' isimli KA229 projemizin ortaklarimizdan Polonya tarafından organize edilen 2. toplantisi dahilindeki etkinlikler 9, 15-19 ve 25 Mart tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecektir. Daha fazla bilgi için projenin websitesi olan erasmustvinternational.etap.pt adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mrt

Okulum Temiz Nedir? : Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.   Başvuru öncesi okullarımız tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem  planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir. Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılmaktadır.

Öğrenci bilgilendirme

Veli bilgilendirme

Öğretmen bilgilendirme

Mrt

Okulumuz Aziz Sancar Anadolu Lisesi olarak İngilizce Öğretmenimiz  İlknur AY'ın ve     9. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi ile kuruculuğunu yaptığı "Our Culture is your Treasure/ Bizim Kültürümüz Sizin Hazinenizdir " isimli eTwinning projemiz Mart ayı itibariyle  başlamıştır. Projemiz Türkiye'nin farklı bölgelerinden 8 okul ve bir yabancı okul olmak üzere katılım sağlayan öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte yürütülecektir. Yabancı ortağımızın katılımıyla çalışmamız uluslararası boyutlara taşınmıştır. Projemizin amacı İngilizce dil becerilerini geliştirmeye teşvik etmek ve bunun yanında öğrencilerimizin kültürel farkındalıklarını artırmaktır. Çalışmalarımız müfredatla uyumlu olarak öğrencilerimizin İngilizce dersine olan ilgisini artırma, aynı zamanda işbirliği içinde çalışma, sorumluluk alma, başka il ve ülkelerden yaşıtlarıyla tanışma ve iletişim kurma olanağı hedeflenmektedir. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz yabancı dil becerilerini geliştirip pratik yapabilme şansı yakalayabilecek, çeşitli WEB 2.0 araçlarını kullanabilecek ve sanatsal yönlerini geliştirebileceklerdir. Projemizde çalışan öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Söyleşi zoom platformu üzerinden yapılacak olup id ve şifre sınıf gruplarından paylaşılacaktır.

Kas

Ebediyete intikalinin 82.yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü minnet ve saygıyla anıyoruz.