Catching Up With Tomorrow / Yarını Yakalamak

Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Ertürk Erdağı, okulumuz İngilizce Öğretmeni Özge Kuru tarafından başlatılan Yapay Zeka Destekli Yabancı Dil Eğitimi projesi kapsamında öğrencilerimize yapay zeka konulu sunum yaptı. 10-A ve 10-B sınıflarında dönem boyu yürütülecek olan projenin ilk ayağı olarak düzenlenen seminerde Catching Up With Tomorrow/ Yarını Yakalamak Yapay Zeka Çağında Öğrenci Olmak başlıklı sunumunda Dr. Erdağı öğrencilerimize yapay zeka okuryazarlığını geliştirebilmeleri için yapay zeka teknolojisine ait makine öğrenmesi, derin öğrenme ve prompt yazma gibi temel kavramlar başta olmak üzere bir çok konuda bilgi verdi. 10. Sınıf öğrencilerimizin konuyla ilgili sorularıyla şekillenen seminerde en son çıkan yapay zeka uygulamalarına yer verilerek bu uygulamaların geleceği nasıl şekillendireceği tartışıldı. Özge Kuru’nun moderatörlüğünde  düzenlenen seminerin ardından gerçekleşen atölyede öğrencilerimizin yapay zeka teknolojilerini kullanarak gerçek hayat sorunlarına çözüm bulmaya teşvik edilmesi amaçlandı. Bu kapsamda öğrencilerimizle yapay zeka uygulamaları kullanarak özgeçmiş yazma çalışması yapıldı.Daha önce farklı şirketlerde yazılım uzmanlığı konusunda çalışan Erdağı, MEB’e bağlı farklı okullarda Bilişim Öğretmeni olarak çalıştı ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Doktora derecesini Türkçe Metinler için Çıkarım Tabanlı Özetleme konusunda tez çalışması ile aldı.

21.02.2024 81

21-02-202421-02-202421-02-202421-02-202421-02-202421-02-2024

Adres:
Mimar Sinan Mah. Basra Cad. Yeşilören Sok. No.41 34935 Sultanbeyli/İstanbul / Okulumuza 132 M,131 B,18 M İETT otobüsleri ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi minibüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.