ASAL MUN TEAM at TARMUN’24

ASAL MUN TEAM at TARMUN’24

ASAL MUN TEAM at TARMUN’24

We were recently invited to the TARMUN'24 educational conference with the goal of establishing our own MUN team, with our English teacher Özge Kuru’s initiation. The topic of the conference was “Uniting Nations, Bridging Nations - The Role of Artificial Intelligence in the International Diplomacy”.

It is one of the events included in the ongoing “Catching up With Tomorrow/ Yarını Yakalamak Project”. This was our first experience with a Model United Nations (MUN) conference, and to be honest, we were quite nervous at the beginning.

For those of you who may not be familiar with MUN, it is a simulated version of United Nations conferences. Each participant is assigned a random country and acts as a delegate, representing the interests and viewpoints of that country. In addition to engaging in diplomatic discussions, MUN conferences provide an opportunity to meet new people and build connections. It is possible to make lasting friendships even after just one conference.

Initially, we had planned to simply observe and take everything in. However, in the middle of the conference, we found myself actively participating, expressing opinions, objecting, and most importantly, sharing thoughts. We were in the legal committee. We also had a fun session where we used a "gossip box" to share anything we wanted, from opinions about the committee and delegates to random funny things like a ‘sütlaç’ recipe.

Even if you are unsure how to begin, I encourage you to participate and showcase your abilities.

We welcome everyone, whether you have just learned about MUN or are already experienced in this field, to join our team. We are excited to see you all.

Thank you for your time,

Ulaş Aydın 10-B

Gönül  İşçi  9-D

 ASAL MUN TAKIMI TARMUN'24’te

ASAL MUN takımımızı kurma amacıyla TARMUN'24 eğitim konferansına davet edildik. Konferansın konusu "Ulusları Birleştirmek, Ulusları Kavuşturmak- Uluslararası Diplomasi'de Yapay Zeka'nın Rolü" idi. Bu etkinlik, İngilizce öğretmenimiz Özge Kuru'nun girişimiyle devam eden "Catching up With Tomorrow Project/ Yarını Yakalamak Projesi" kapsamında yer alan etkinliklerden biriydi. Bu, ilk Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansı deneyimimizdi ve açıkçası başlangıçta oldukça gergindik.

MUN hakkında bilgi sahibi olmayanlar için, bu, Birleşmiş Milletler konferanslarının simülasyonudur. Her katılımcıya rastgele bir ülke atanır ve o ülkenin çıkarlarını ve görüşlerini temsil eden bir delege gibi davranır. Diplomatik tartışmalara katılmanın yanı sıra, MUN konferansları yeni insanlarla tanışma ve bağlantılar kurma fırsatı sunar. Sadece bir konferanstan sonra bile kalıcı dostluklar kurmak mümkündür.

Başlangıçta sadece gözlemlemeyi ve her şeyi içimize çekmeyi planlamıştık. Ancak konferansın ortasında, aktif bir şekilde katılıyor, görüşlerimizi ifade ediyor, itiraz ediyor ve en önemlisi düşüncelerimizi paylaşıyorduk. Ayrıca, "dedikodu kutusu" kullanarak komite ve delegelerle ilgili düşüncelerden sütlaç tarifine kadar istediğimiz her şeyi paylaştığımız eğlenceli bir oturumumuz oldu.

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bile, katılın ve yeteneklerinizi sergileyin.

MUN hakkında yeni öğrenen ya da bu alanda zaten deneyimli olan herkesi takımımıza katılmaya davet ediyoruz. Sizi hepinizi görmek için sabırsızlanıyoruz.

Zamanınız için teşekkür ederiz,

Ulaş Aydın 10-B

Gönül İşçi 9-D

08.03.2024 88

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024

İLETİŞİM

Adres:
Mimar Sinan Mah. Basra Cad. Yeşilören Sok. No.41 34935 Sultanbeyli/İstanbul / Okulumuza 132 M,131 B,18 M İETT otobüsleri ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi minibüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.


Telefon
(216) 592 4988


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın